Wpływ zmian technologicznych na strukturę produkcji i zatrudnienia.

Rola polityki pieniężnej w regulacji stopy inflacji.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się więcej na domenie wina. Wina posiadają do tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym efektem fermentacji, ale hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą przedsięwzięcia enzymów. Bowiem pektyna znajduje się bardziej w skórce niż w soku, białe wina zawierają niemało mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, by wyeliminować tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu.

1. Portfolio

2. Wejdź

3. Czytaj dalej

4. Jak to zrobić

5. Sprawdź teraz

Categories: Biznes

Comments are closed.

Znaczenie badań kli

Jak zmienić nawyki społeczne, aby poprawić zdrowie publiczne? Wygląd to coś, ...

Nowe metody leczenia

Rola hormonalnych terapii zastępczych w menopauzie Patrząc na ważne zdarzenia w ...

Znaczenie zdrowego r

Homeopatia: Skuteczne leczenie czy placebo? Tiltex System to pionierski system pozwalający ...

Walka z dopingiem w

Znaczenie fizjoterapii w leczeniu urazów sportowych Kto by rozważył, że świat ...

Zanieczyszczenie pow

Rola dronów w dostarczaniu pomocy medycznej w trudno dostępnych obszarach Internet ...